Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/prigora5/public_html/inc/dbc.php on line 2
Graševina '13 | Vina Prigora
Graševina '13

Graševina '13

Kategorija: vino s oznakom sorte
Vinogorje: vino bez zaštićene oznake izvornosti
Vinograd:
Starost vinograda: 
Nadmorska visina vinograda:
Položaj vinograda: 
Sastav zemlje: 
Berba: 2013
Vinifikacija: 6 sati hladna maceracija, hladna fermentacijana 16 °C, 100 % inox selekcionirani kvasci

Dozrijevanje: 8 mjeseci u inoxu na finim talozima
Sadržaj alkohola: 13.1%
Ukupna kiselina: 5.6 g/L
Neprovreli šećer: 4.8 g/L
Veličina boce: 0,75 l
Temperatura serviranja: 12 °C

Osobine i opis vina:

Graševina je zrelija karaktera od ostalih vina iz linije Prigora jer dolazi iz drugog vinogorja, kutjevačkog. Selekcijom ne prezrelog grožđa se ipak sačuvala i naglasila svježina koja karakterizira i sve ostale etikete naše vinarije. Slamnato je žute boje s tek pokojim refleksom zelenkaste. Ugodna i intenzivna mirisa u kojem se međusobno isprepliću zrelije voćne arome tipa kruške i banane sa svježijim notama herbalnosti i zelene jabuke. Slična se slojevitost može raspoznati i na okusu gdje se punijem tijelu zrelija tipa s mekšim kiselinama na retookusu pridružuju osvježavajući tonovi limete i jabuke te zajedno s onim zrelima s početka tvore jedinstveni retrookus slasti što ostaje na nepcu još dugo po ispijanju.

Preporuka u gastronomiji:

Naša graševina je klasično food vino koje prati brojna glavna jela tijekom ručka ili večere, od raznih ribljih jela, preko bijelih mesa sve do teletine.

Kontakt:

Vina Bedekovich
A    Bedenica 101
T    099 2220 204
E    drazen.bedekovic@prigora.hr