Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/prigora5/public_html/inc/dbc.php on line 2
O nama | Vina Prigora

O nama

Zeleni brežuljci Prigorja udaljeni od Zagreba svega 30 minuta vožnje  i dio su pitoresknog krajolika Bregovite Hrvatske koja počinje na južnim obroncima Medvednice, a graniči sa Žumberkom, Moslavinom i Kalničkim gorjem. 
Ovdje se, zahvaljujući prevladavajućoj kontinentalnoj klimi s dovoljno padalina i svježine, ugodnim vjetrovima te obilnoj insolaciji strmih brežuljaka  okrenutih prema jugozapadu i istoku ostvaruju pravi uvjeti za lepršava i osvježavajuća vina  laganih alkohola koja u potpunosti prenose terroir iz kojeg dolaze.  

Vina iz ekološki uzgojenog vinograda

Vinarija se nalazi na brežuljku, okružena vlastitim vinogradima nadmorske visine 200 do 400 metara  koji se obrađuju po ekološkim načelima, a berba se obavlja ručno, pa se sortne značajke i aroma grožda u potpunosti čuvaju.  Očuvanjem prirodne ravnoteže u vinogradu, osiguravamo lozi suživot sa zemljom i prirodom u cjelini i to se odražava i u kvaliteti vina koja vjerno prenosi poruke terroira iz kojeg potječe.

Vina proizvedena suvremenom tehnologijom

Naša vina čuvaju primarne arome  grožđa, voćne i herbalne, koje se u ustima razvijaju u bogatstvo okusa, od citrusa, limete, breskve, paprike, trave i šparoga, do  arome bijeloga cvijeća, bazge i ogrozda, te sočnosti muškata. Tome svjedoče i imena vina: Sauvignon Sprintime, Riesling Brisk, Muškat zlatni, bijela kupaža Breg, Miris Prigorja, sve jedno za drugim zavodljiva i pitka vina vinarije Prigora u kojima ćete osjetiti svježinu i mirise prigorskih brežuljaka.

 

Vinski turizam

Želite li u potpunosti osjetiti Prigorje i Vina Prigora i upoznati ovaj idiličan krajolik idealan za obiteljski izlet i druženje s prijateljima, posjetite našu vinariju i uživajte u degustaciji,  te po želji kušajte i neke od specijaliteta ovoga kraja koja nabavljamo od lokalnih proizvođača.  Molimo da svoj dolazak najavite mailom ili telefonom. 

Kontakt:

Vina Bedekovich
A    Bedenica 101
T    099 2220 204
E    drazen.bedekovic@prigora.hr